april 15, 2019 Av admin 0

Välkomna hit, till guldgrisen och mig, Josef!

Hejsan och välkommen till min nya blogg!

Jag heter Josef och jobbar på en svensk gård som föder upp svenska grisar! Jag brinner för att mina grisar ska ha det bra och leva under bra omständigheter innan de går till slakt, jag är också igång med att skapa bättre förutsättningar för djuren under transport till slakteriet och väl på slakteriet. Jag är starkt emot att grisarna ska åka på stora rullband mot en maskin som sedan tar deras liv. Grisarna är så smarta djur så dom förstår vad som ska hända dom när de ser vad som sker med de grisar som åker före dom på rullbandet. Så detta är något jag brinner för och kommer att prata om mycket här på bloggen, och det är faktiskt en stor anledning till att jag startar den här bloggen!

Men, lite mer om mig, Jag är 30 år gammal och har vuxit upp på landet på en stor gård där min far och mor har drivit en egen gård och fött upp både grisar, får och höns. Numera är det bara grisar som gäller och så har det varit de senaste åren, sedan jag började jobba med detta heltid. Vilket var när jag fyllde 24 år. Innan dess ville jag resa runt och se världen efter jag tagit studenten, det var väldigt viktigt för mig att inte gå direkt från skolan till gården. Jag är superglad att jag gjorde det valet då jag lärde mig mycket under dom åren, jag bodde bland annat i Vietnamn i 3 månader och Filippinerna i 5 månader. Efter det åkte jag hem i en månad och sedan bar det av till USA och San Francisco, jag gjorde några rutter ner i sydamerika med USA som “hemma-bas” och efter 3 år av resande fram och tillbaka kände jag att det var dags att komma hem till sverige på heltid igen. Jag kände också att jag ville börja jobba på gården och brann för att kunna förbättra djurhållningen här hemma i sverige som faktiskt inte är så fin och bra som vi tror. Jag såg mycket hemskheter när jag var ute och reste och känner att jag måste börja någonstans, och väljer då att börja här hemma på min gård, för att sedan kunna ut och föreläsa är drömmen!

Vad mer kan jag berätta om mig, jag umgås mycket med min familj, mamma och pappa och 2 syskon. Jag har en äldre bror, Jack och en yngre syster som heter Jolene. Jag umgås också mycket med mina vänner, vi är ett stort kompisgäng som ofta hänger med varandra och stöttar varann i livet, dom är som min andra familj! Vår gård ligger förresten i Örebro, där jag också vuxit upp.

Nu måste jag faktiskt fortsätta jobba lite, jag sitter just nu vid dator och kollar på el och elpriser, ni kan klicka här för mer info om ni är intresserade av vad jag kollar på!

Vi hörs snart igen, tack för mig.

/Josef

Lyckliga grisar = lycklig Josef!