februari 17, 2020 Av admin 0

Ett behagligt liv.

Hej gullegrisar!

Förra veckan var det en upptagen och hektisk vecka, jag har nämligen varit gäst på en event som samlar bönder från många olika grenar. Jag var bjuden för att prata om hur man kan skapa bättre förutsättningar för grisbönder och för grisarna i sig, så att processen från uppfödning till slakten upplevs bättre och som arbetas under bättre förutsättningar. Jag talar utifrån min erfarenhet som ägare till en grisgård, som stöd till aktivismen som inte vill se grisarna (och även andra djur) behandlas på ett dåligt sätt. Det var en nervös uppträdande men när jag väl hade ljuslyktan riktad mot mig så gick det smidigt.

När det kommer till att göra livet för en gris så behagligt som möjligt, så handlar det om alla detaljer från hur de föds och får vara med sin mamma, hur de får uppleva världen, vilken mat de äter, vilket golv de går på, till saker som vilka frösshammar däck lastbilen som kör de till slakteriet har. Det är så många detaljer som spelar roll för att de ska trivas bra men trots allt som spelar en viktig roll det jag alltid säger till de som frågar hur man bäst skapar förutsättningar för bättre behandling av djuren i gården är: sund förnuft. Jag tror att vi människor (de flesta av oss iallafall, finns många som verkar sakna det här med sund förnuft) har tillräckligt med sund förnuft i oss för att veta vad som är okej och vad som inte är okej i livet och hur man ska behandla en levande varelse. Sen är det inte alltid så självklart men man kan alltid bolla ideer med andra och se hur dessa människor tycker att man ska göra, hur man ska agera och hur man ska tänka.

Så, om ni någon gång sitter där ute och vill bolla en ide med mig, tveka inte att ta kontakten. Ingen fråga är för dum eller för konstig!

Jag hoppas ni alla mår bra!